Böylelikle büyük oranda kaybedilen ağız sağlığı düzeltilirken toplum içinde eksik ya da harap olmuş dişlerle yaşamak zorunda kalan bireylerin psikolojik açıdan da desteklenmesi sağlanır. Çünkü bu şekilde yaşamlarını (bir süre de olsa) sürdürmek zorunda kalan bireyler, öncelikle gülmeyi unuturlar. Yapılan bu protez dişler, sabit protez ve hareketli protez diş olmak üzere ikiye ayrılır. Sabit protez, ağıza yapıştırılan ve takıldıktan sonra çıkarılamayan protezlerdir.
Hareketli olanlar ise kullanıcısı tarafından pratik bir şekilde takılıp çıkarılabilen ve günlük bakıma ihtiyacı olan protez diş türüdür. Sabit protez, genelde az sayıda dişi eksik olan hastalara yapılırken, hareketli protez çok sayıda dişini kaybetmiş hastalar için yapılmaktadır. Hareketli, kendi içerisinde de ikiye ayrılır. Eğer ki hasta tüm dişlerini kaybetmişse tam proteze ihtiyacı vardır.
Hasta dişlerinin sadece bir kısmını kaybetmişse de parsiyel denilen kısmi proteze ihtiyaç vardır. Sabit diş protezlerinde hastanın kendi dişi kullanılır ve hastanın dişi kesilip, prepare edilir ve daha sonra üzeri kaplanarak hastanın ağzına monte edilir…
Bunların dışında dişhekiminin birlikte çalıştığı teknisyenin laboratuvar maliyeti teknisyenin sanatıyla doğru orantılı olmakla beraber dişhekiminin kullandığı malzemenin kalitesi, ölçü maddesinin kalitesi ve de kullandığı aletlerin kalitesi protez diş fiyatları direk etkilemektedir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder